Τα σαλιγκάρια ήταν μέρος της διατροφής του ανθρώπου από τα προϊστορικά χρόνια. Και γιατί όχι, αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες (12-16%) και σίδηρο (45-50 mg/Kg), χαμηλά σε λιπαρά και περιέχουν σχεδόν όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο άνθρωπος.
Η Εκτροφή των Σαλιγκαριών
Πλεονεκτήματα:
- Είναι φιλική στο περιβάλλον. Μπορεί να γίνει και στην αυλή μας αν θέλουμε
- Έχει χαμηλό αρχικό κόστος και λίγα εργατικά
- Υψηλότερα εισοδήματα. Τα σαλιγκάρια έχουν πιο ποιοτικό "κρέας" άρα πουλιέται πιο ακριβά
Μειονεκτήματα:
- Το κλίμα της περιοχής. Μερικές περιοχές μπορεί να είναι κατάλληλες για καλλιέργεια, ενώ άλλες όχι.
- Η αγορά. Πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για σαλιγκάρια, πρέπει πρώτα να βρούμε την αγορά να τα πουλήσουμε.
Απαιτήσεις καλλιέργειας
Κλιματικοί παράγοντες:
Τα σαλιγκάρια είναι ευαίσθητα στις αλλαγές στην ατμοσφαιρική υγρασία και θερμοκρασία. Αν οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες τότε πέφτουν ως γνωστό σε λήθαργο και σταματούν να αναπτύσσονται. Αν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από 5 ή μεγαλύτερη από 30 oC τότε τα σαλιγκάρια πέφτουν λήθαργο, το ίδιο συμβαίνει αν η ατμοσφαιρική υγρασία πέσει κάτω από 70-75%.
- Κατάλληλες θερμοκρασίες: 25-30 oC με ελάχιστη διαφορά μεταξύ θερμοκρασιών μέρας και νύχτας
- Φωτοπερίοδος: 12 ώρες σε φως και 12 ώρες στο σκοτάδι
- Ατμοσφαιρική Υγρασία: 75-95%
Κατάλληλες τοποθεσίες για καλλιέργεια
Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους εξής παράγοντες:
- Μικροκλίμα της περιοχής
- Ταχύτητα και κατεύθυνση του ανέμου
- Σύσταση του εδάφους
- Ασφάλεια των σαλιγκαριών μας (από ασθένειες, αρπακτικά)
Μικροκλίμα: Προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν τις κλιματικές απαιτήσεις που αναφέρονται πιο πάνω. Αν όχι τότε πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς τις συνθήκες, που φυσικά αυξάνει το κόστος. Για να μειώσουμε το κόστος επιλέγουμε περιοχές με αυξημένη δενδρώδη βλάστηση (π.χ. κοντά σε δασώδη περιοχή) όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία. Περιοχές όπως ο κάμπος καλύτερα να αποφεύγονται, διαφορετικά είναι απαραίτητη η χρήση συστημάτων τεχνητής βροχής.
Άνεμος: Ο άνεμος αυξάνει την απώλεια υγρασίας για αυτό πρέπει να προστατέψουμε τα σαλιγκάρια μας από αυτόν. Μπορούμε να φυτέψουμε δεντρά γύρω από την φάρμα μας, προστατεύοντας έτσι τα σαλιγκάρια από τον άνεμο, αλλά θα βελτιώσουν και το μικροκλίμα (προστασία από τον ήλιο και την βροχή).
Σύσταση του Εδάφους: Πρώτο, το ασβέστιο που αποτελείται το κέλυφος του σαλιγκαριού, το παίρνει όχι μόνο από την τροφή, αλλά και από το έδαφος.Δεύτερο, τις ανάγκες τους για νερό τις ικανοποιούν από το έδαφος και τρίτο Τα σαλιγκάρια γεννάνε εντός του εδάφους.
Για τους παραπάνω λόγους το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρύ, με υψηλές συγκεντρώσεις σε ασβέστιο και εδαφική υγρασία. Η εδαφική υγρασία πρέπει να είναι γύρω στο 80%.
Αποφεύγουμε:
- Τα βαριά εδάφη που κατακρατούν νερό, αλλά και τα πολύ αμμώδη εδάφη που αφυδατώνονται εύκολα, απαιτείται μια μέση κατάσταση
- Τα πολύ όξινα εδάφη επειδή επηρεάζουν τον σχηματισμό του κελύφους. Τα όξινα εδάφη μπορεί να βελτιωθούν με την χρήση ασβέστη (~pH=7)
Προτιμούμε:
- Εδάφη πλούσια σε οργανική ουσία. Γενικά αν τα εδάφη μας είναι κατάλληλα για τομάτες και φυλλώδη λαχανικά, τότε είναι κατάλληλα και για σαλιγκάρια.
Τύποι εκτροφής
- Εκτατική καλλιέργεια: Υπαίθρια, σαλιγκάρια ελευθέρας βοσκής [Εικόνα 1]
- Ημι-εντατική καλλιέργεια: Η γέννηση των αυγών και η εκκόλαψη τους γίνεται σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα. Όταν τα σαλιγκάρια γίνουν 6-8 εβδομάδων μεταφέρονται υπαίθρια.
- Εντατική καλλιέργεια: Κλειστού τύπου, π.χ. σε πλαστικά τούνελ, θερμοκήπια ή κτίρια στα οποία ελέγχουμε το μικροκλίμα.
Εικόνα 1: Εκτατική καλλιέργεια ανοικτού τύπου
Άσχετα με τον τύπο εκτροφής προαπαιτούνται μερικές συνθήκες:
- Καλό σφράγισμα στο εκτροφείο. Τα σαλιγκάρια πάντα βρίσκουν τρόπο για να δραπετεύσουν.
- Ευρύχωρο εκτροφείο. Στενάχωρο εκτροφείο σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουν τα σαλιγκάρια μας. Κατάλληλες διαστάσεις είναι αυτές που είναι μεγαλύτερες από 100 σαλιγκάρια ανά τετραγωνικό μέτρο όταν τα σαλιγκάρια είναι μικρά και 7-10 όταν αυτά είναι έτοιμα για αναπαραγωγή.
- Εκτροφεία με εύκολη πρόσβαση. Γιατί απλά θα γίνονται πιο εύκολα οι εργασίες
- Καλή προστασία από έντομα και αρπακτικά.
Τροφή
Εκτατική καλλιέργεια: Τα σαλιγκάρια τρέφονται κυρίως με φυτά που φυτεύουμε εντός του εκτροφείου, κυρίως για αυτό τον σκοπό.
Ημι-εντατική και Εντατική καλλιέργεια: Παρέχουμε στα σαλιγκάρια τροφή από εξωτερική πηγή.
Είδη διατροφής
Αποφεύγουμε:
- Φυτά με τριχωτά φύλλα
- Φυτά που παράγουν τοξίνες
Προτιμούμε:
Ραδίκια, Ηλίανθος, Μαρούλι, Μηδική, Τριφύλλι και γενικά Φυτά με τρυφερά φύλλα. Ιδιαίτερα όταν τα σαλιγκάρια είναι νεαρά γιατί τρέφονται με διπλάσια ποσότητα από ότι τα ενήλικα. Η agro-help.com συστίνει και την φύτευση σπανακιού για το λόγο ότι συγκομίζεται περισσότερο από μια φορά, μειώνοντας μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το κόστος παραγωγής.
Αρπακτικά, παράσιτα και ασθένειες
Πρέπει να προσέχουμε από:
- Ποντίκια - Αρουραίους
- Βατράχια - Φρύνους (Μόνο νεαρά σαλιγκάρια)
- Κοράκια - Τσίχλες
- Πάπιες - Γαλοπούλες
- Σαύρες - Φίδια
Για προστασία φτιάχνουμε δίχτυ γύρω από το εκτροφείο και τοποθετούμε την περίφραξη καλά μέσα στο έδαφος. Επιπλέον τοποθετούμε δίχτυ στην κορυφή του εκτροφείου.
Παράσιτα
Συνήθως το Alluaudihella flavicornis που μοιάζει πάρα πολύ με την οικιακή μύγα. Η καλύτερη προστασία είναι η τοποθέτηση πλαστικού νάΰλον πάνω από το εκτροφείο. Επίσης μερικοί νηματώδης παρασιτούν τα σαλιγκάρια.
Ασθένειες
Βακτηριακές ασθένειες που προκαλείται από το Pseudomonas. Προκαλεί εντερική μόλυνση και διαδίδεται πάρα πολύ γρήγορα όταν τα σαλιγκάρια είναι σε πυκνούς πληθυσμούς.
Μυκητολογικές ασθένειες που προκαλούνται από το Fusarium. Παρασιτεί τα αυγά και ακολούθως αυτά παρουσιάζουν ένα κόκκινο-καφέ μεταχρωματισμό.
Κόστος εγκατάστασης
- Αγορά μάνες (μία φορά)
- Σπόροι για φύτεμα
- Υλικά εγκατάστασης (μία φορά)
- Τεχνογνωσία - Επίβλεψη
Το συνολικό κόστος μπορεί να ανέλθει μέχρι και τα 4500 ευρώ το στρέμμα ανάλογα με την έκταση που θέλουμε να καλλιεργήσουμε (Περισσότερα στρέμματα, μικρότερο κόστος ανά στρέμμα)
Εξαγωγές σαλιγκαριών
Κυρίως στην Γαλλία. Άλλες σημαντικές αγορές είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, Ολλανδία, Καναδάς, Ελβετία, Ιαπωνία, Σουηδία, Αυστρία, Δανία και η Νότιο Αφρική.
Ο ανταγωνισμός προέρχεται από Τουρκία, Ρουμανία, Αλγερία, Τυνησία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη και Κίνα.
Πιστεύω ότι είναι μακράν ότι καλύτερο έχω διαβάσει για τα σαλιγκάρια, μπράβο σας εξαιρετική δουλειά όπως και τα περισσότερα άρθρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητηρια για την εξαιρετικη δουλεια που κανετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήστα 40 χρονια που λειτουργει η βιομηχανια μας δεν μας φεραν ουτε 1 κιλο σαλιγγαρια απο εκροφειο ,δουλευουμε 1000-3000 τονους αγρια καθε χρονο (το ιδιο και οι αλλες 10 βιομηχανιες που υπαρχουν παγκοσμια)Η ζητηση για Αspesa δεν υπερβαινει τους 200 τονους τον χρονο σε ολο τον κοσμο,και μπορουν να μαζευτουν και 1000 τονοι αγρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήalhtheia poso tha plhrwnate gia saligaria ektrofeiou to kilo eimai apo giannitsa kai tha endiaferomouna ...phga na to dokimasw kai mou eipane oti twra polu ta pernoun apo skopia kai voulgaria sxedon tsampa einai alhtheia .......
ΔιαγραφήΑπαντηση στην ΣΑΛΙΓΚΑΡ. Μηπως δεν σας φερνουν σαλιγκαρια εκτροφειου, λογω της πολυ χαμηλης τιμης που δινετε και της αρνησης σα να παραλαβετε εκτρεφομενα? Πληρωστε στην τιμη που πουλαμε στο εξωτερικο και θα σας φερουμε οσους τοννους θελετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήAGROFARMA
Αναστασιος Υψηλαντης
οραια τα λετε.τα αγρια που εχουμε στη ναξω εινε καραβολοι ζεβγαδακια και ασπροσαλιακοι.εκτρεφονται αυτα?
ΑπάντησηΔιαγραφήαπο οσο γνωριζω τα αγρια ζωα οπως τα σαλιγκαρια η τα αγρια βοτανα χρησιμοπιουνται για προσωπικη χρηση δεν ξερω αν μια βιομηχανια εχει δικαιομα να επεξεργαζεται και να πωλη αγρια προιοντα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή για να καταλάβω, η ΣΑΛΙΓΚΑΡ τυποποιει 3.000 τόνους σαλιγκάρια αγνώστου προέλευσης???!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή το νούμερο μου φαίνεται τεράστιο πόσοι είναι αυτοί που μαζεύουν 3.000 τόνους στα βουνά και στα λαγκάδια???
@ Αγκροφάρμα: Προφανώς αφού υπάρχει προσφορά σε μικρές ποσότητες από πολλούς συλλέκτες αγρίων (αυτό φαντάζομαι ότι συμβαίνει) αυτή διαμορφώνει και την τιμή.
Από την στιγμή που κάποιος εκτρέφει, οι μεγαλύτερες ποσότητες του δίνουν την δυνατότητα να χτυπήσει πόρτες και στο εξωτερικό. (όπου φυσικά δεν επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη τυποποίηση σαλιγκαριών αγνώστου προέλευσης ''άγρια - sic '' από βουνά, χωματερές και λαγκάδια).
Εκεί η τιμή διαμορφώνεται από εκτροφεία.
Βασίλης
geia sas paidia.. gnorizei kapoios na m pei pou prepei na apef8in8w gia na me enimerosoun gia thn zitisei p exei to saligkari? diladi an kanw 1 monada ektrofis 2 strematon se 2 xronia p 8a einai paragwgisimi pou 8a ta poulaw? ti saligaria na valw? pou 8a vrw to gono? euxaristw poli.
ΑπάντησηΔιαγραφήse pediada opws auth tou axiou sto nomo pellhs mporw na kallierghsw..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν στην περιοχή που είσαι ικανοποιούνται οι κλιματικοί παράγοντες, πιστεύω πως ναι μπορείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς υπηρχε κρατος να στηριξει τα πραγματα και να απαγορευσει την ελευθερη συγκομιδη μεσα απο τα χημικα και τους καρκινους για εμπορικη χρηση και θα τα λεγαμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 15 ΧΛΜ ΑΠ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 1 ΣΤΡΜ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΠΙΚΛΕΙΝΕΣ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικά προτιμούνται τα επίπεδα εδάφη, αλλά αν δεν είναι πολύ επικλινές τότε θα μπορούσες να καλλιεργήσεις. Το ότι είναι αρδευόμενο είναι αρκετά σημαντικό γιατί ίσως χρειαστεί να ρυθμίσεις την ατμοσφαιρική υγρασία με τεχνητή βροχή, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως αναφέρω πιο πάνω, κοίταξε αν ικανοποιούνται οι κλιματικοί παράγοντες που γράφω στο άρθρο.
ΑπάντησηΔιαγραφή?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡ Α.Ε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡ ΑΕ. ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΨΑΤΕ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΕΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΙΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΦΑΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΝ.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΤΟ ΕΔΩΔΙΜΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΤΟ HELIX POMATIA ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 2-3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗΣ. ΕΣΤΩ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΥΣΤΕΡΕΙ ΤΟ HELIX ASPERSA MAXIMA ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΟ POMATIA. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΓΕΥΣΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ? ΑΝ ΠΑΛΙ ΙΣΧΥΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΕΚΤΡΟΦΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ HELIX ASPERSA MAXIMA ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝ ΖΗΤΗΘΟΥΝ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ 40ΕΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Καλησπέρα και από εμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι παραγωγός αρκετό καιρό τώρα με σταθερή παραγωγή.
Προσοχή στην αγορά γεννητόρων.Καλό θα είναι να μην έχουν γεννήσει ξανά οι μάνες που προμηθεύεστε από τους ειδικούς άρα να είναι νεαρά σαλιγκάρια και όχι εξαντλημένα με 2-3 γέννες προηγούμενου έτους.
Δεν ξέρω αν μπορώ εδώ να το ανακοινώσω αλλά αν οποιοσδήποτε εκτροφέας νέος η παλιότερος χρειάζεται μάνες HELIX ASPERSA εκτροφείου και όχι φύσης υπάρχουν διαθέσιμες και μπορείτε όποτε θέλετε να ζητήσετε και να τις συγκρίνετε σε μέγεθος ηλικία και απόδοση με οποιαδήποτε άλλη μάνα θεωρεί κάποιος ιδανική ή ποιστοποιημένη!!! (έλεος πια με τους τεχνογνώστες!! κάποιος μάλιστα διφήμησε σε μια εφημερίδα πως διαθέτει επιλεγμένους θυληκούς γεννήτορες!!!! και ένας άλλος πως έχουν πιστοποίηση από το εξωτερικό!!)
Ευχαριστώ
Κωστής
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΩΣΤΗ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ.ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ(HELIX ASPERSA),ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ?
ΔιαγραφήΣ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ 6985580717
KAI KATI ALLO KYRIOI EKTOS APO THN KRHTH APOGOREYETE H POLHSH SALIGKARIOY APO THN FYSH PAGKOSMIOS POIOS MOY LEEI OTI DEN EXEI ARRWSTIES??ARE TH MAS TAIZETE
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα, είμαι νέα αγρότισσα και με ενδιαφέρει πάρα πολύ η καλλιέργεια σαλιγκαριών. Μένω στη Ζάκυνθο όπου οι κλιματικές απαιτήσεις της καλλιέργειας θεωρώ ότι καλύπτονται σχεδόν 100%. Από που πρέπει να ξεκινήσω για να βγάλω μια άκρη;; Πόσα στέμματα πρέπει να διαθέτω για μια αξιοπρεπή παραγωγή;; Αν μπορεί κάποιος παραγωγής να μου δώσει πληροφορίες το mail μου είναι dmiliori@hotmail.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητηρια για το πιο πανω αρθρο σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι το πιο αντικειμενικο και ρεαλιστικο απο οσα εχω διαβασει.
Ειμαι εκτροφεας απο το 2009 και τα site εχουν πλυμμηρησει με ανευθηνοτητες.
Καλησπέρα σε όλους. Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα διάβασα παραπάνω. Με ενδιαφέρει το αντικείμενο και θα ήθελα μερικές παραπάνω πληροφορίες αναφορικά με τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσω μια αξιοπρεπή παραγωγή. όποιος από εσάς έχει τη γνώση και την καλοσύνη να με βοηθήσει θα ήθελα να μου στείλει τις λεπτομέρειες στο tigelen@yahoo.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριαστώ εκ των προτέρων
καλημερα σας.ενδιαφερομαι να δημιουργησω μια μικρη μοναδα εκτροφης
ΑπάντησηΔιαγραφήσαλιγκαριων.δεν ειμαι αγροτης.αξιζει να πω οτι εχω ορεξη και αγαπη για την γη.το κοστος εμαθα οτι ειναι για 4 στρεματα ανοιχτου τυπου 18000 Ε.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ομως οτι η διαδικασια πωλησης εχει αρκετη δυσκολια.αυτο με αποθαρυνει γιατι το πληροφορηθηκα φαινεται λανθασμενα.αξιζει να ασχοληθω τελικα μ αυτο ή να κοιταξω κατι αλλο.Εχω ακουσει πολλα,αλλα την πραγματικοτητα τη βλεπω αρκετα πολυπλοκη και δυσκολη.απο αποψη διαθεσης και τιμη πωλησης.απαντηστε με.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΕΜΑΙΛ.dimiko@teiser.gr
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ Η ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ 1 ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΡΟΣΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ.ΑΚΟΜΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ;ΑΚΟΜΑ ΤΑ 10 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟΝ ΔΟΜΟΚΟ ΑΞΙΖΟΥΝ Η ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρακαλω θα ηθελα να μαθω αν σε δυο οχι συνεχομενα αλλα σχετικα κοντινα κτηματα 1,5 περιπου στρεμματος το καθενα με ελαφρα κλιση στην περιοχη της κερκυρας ενδεικνυται η διαδικασια καλλιεργειας σαλιγκαριων.επισης το κοστος περιπου της επενδυσης και τον απαιτουμενο χρονο υλοποιησης.παρακαλω θερμα για την απαντηση σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σε όλους . Έχω τριάντα στρέμματα με καρυδιές στην Βοιωτία . Γνωρίζει κάποιος να μου πει εάν αξίζει να βάλω σαλιγκάρια σε εκτροφείο κλειστού τύπου?
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα σε όλους
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρων τα παραπάνω και με καλές προοπτηκές απ' οτι τουλάχιστον λένε! μπορεί καποιος γνώστης που έχει ασχοληθεί να μου στείλει πληροφορίες για το ξεκίνημα και το πως μπορείς να βρείς αγορά για την παραγωγή, εγχώρια ή μη? υπάρχει κάποιο μέτρο για την παραγωγή ανά στρέμα?
ευχαριστώ!
mail: dimjim2011@gmail.com
γεια χαρα σε ολους , ενδιαφερομαι κ εγω για την καλλιεργια σαλιγκαριων ,προσφατα μαλιστα εμαθα κ για συμβολαιο που μπορει να σου προσφερει εταιρια στο εξωτερικο για την αμεση διαθεση της παραγωγης για καποια χρονια...διαθετω καποια στρεμματα στην περιοχη της βοιωτιας κ θα ηθελα να μαθω περισσοτερες πληροφοριες ειδικα απο καποιον που ξεκινησε οχι με πολυ μεγαλο κεφαλαιο...το email ειναι vankalavlida@hotmail.com ,ευχαριστω οποιον διαθεσει λιγο χρονο να μου στειλει μερικες πληροφοριες για το πως ξεκινησε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας και απο εμένα!Ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω που διάβασα.Θα ήθελα και εγω να ασχοληθώ με την καλλιέργεια σαλιγκαριών.Μπορεί κάποιος να μας πεί την παραγωγή ανα στρέμμα και την τιμή πώλησης καθώς και τον χρόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.Το email μου ειναι:
ΑπάντησηΔιαγραφήDimitris@beeteam.gr
Γεια σας και απο μενα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαθετω μια επιπεδη ποτιστικη εκταση 17στ. στη περιοχη Νεου Ηραιου Αργολιδας και θα ηθελα να ασχοληθω με την καλλιεργεια σαλιγκαριων. Θα μπορουσε καποιος με την καταλληλη εμπειρια και τεχνογνωσια να μου παρεχει πληροφοριες οσον αφορα το κοστος εγκαταστασης, τροπο καλλιεργειας, αρχικες και ετησιες δαπανες, τροπο διαθεσης κτλ. ?
Περιμενω απαντηση στο mavrogiannis.giwrgos@gmail.com ευχαριστω.
Γεια σε ολους, καλα ολα αυτα που λετε αλλα κανεις δε μας λεει τιμες πωλησης σαλιγκαριου η μαλλον καλητερα ποσα ευρω ανα στρεμα
ΑπάντησηΔιαγραφή3,85 xoris to fipha
ΔιαγραφήΓεια σας. Εχω ετοιμα 2 θερμοκηπια πληρως εξοπλισμενα και θελω να κανω εκτροφη σαλιγκαριων κλειστου τυπου στην χαλκηδονα θεσσαλονικης.θελω πληροφοριες και που να απευθυνθω εδω κοντα στον Νομο μου και στους γυρω νομους.Το email μου ειναι sv@hotmail.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ
Κυριακος
Γεια σας, βρήκα πολύ ενδιαφέροντα όσα αναφέρατε. Υπάρχει διαθέσιμη μία θερμοκηπιακή μονάδα 4,5 στρεμμάτων στην περιοχή Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας η οποία μεχρι προτεινος χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή λουλουδιών, πράγμα που σημαινει οτι είναι πλήρως εξοπλισμενη (θερμοκουρτινα, κουρτινα σκιασης για ρυθμιση των ωρων μερα-νυχτα, υδρονεφωση, ψυξη, θερμανση, εγκεκριμενη γεννητρια γιατι στη δεη δ μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη με ολες τις απεργιες που κανουν, γεωτρηση νερου κ.α.). Θεωρω οτι ευκολα προσαρμοζεται στην εκτροφη των σαλίγκαρων. Απο εκει κ περα ομως, θα ήθελα να μαθω πως κ που μπορω να απευθυνθω για την εξασφαλιση της πωλησης, ποσες μανες χρειαζονται ανα στρεμμα κ.α. Θα ηθελα καποιος που γνωριζει να με διαφωτισει. Το mail μου είναι sonia_korinthos@hotmail.com. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.
ΑπάντησηΔιαγραφήgeia sas endiaferomai na asxolithw me thn kalliergia-ektrofh saligariwn.epeidh einai kati to opoio den exw gnwseis tha ithela na mou dwsete opoies plirofories mporeite sxetika me thn ektrofh kai kalliergia saligariwn.to mail mou einai thodoris_gianneas@hotmail.com.....eyxaristw poli.
ΑπάντησηΔιαγραφήgeia sas endiaferomai gia tin kaliergia saligarion.eho 4 stremata stin tino.tha ithela na matho apo pou promitheuomai manes,an yparhoun ratses pou mporo na vro ipopsifious pelates kai ti paragogi mporo na vgalo sta 4 stremata.fisika an kanei kai to edafos.episis poso kerdoforo einai kai ti epidotisi mporo na paro kai pou na apeuthintho.sas parakalo apantiste mou sto mail akisvidalis@yahoo.gr eyharisto poli
ΑπάντησηΔιαγραφή΄΄φωνή βοώντος εν τη ερήμω΄΄ ακούγονται όλα αυτά που εσείς όλοι ρωτάτε.Μήπως όλα αυτά είναι απάτη;μηπως.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΩ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΕ ΧΑΛΙΚΙ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σας, πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για το άρθρο και τις πληροφορίες του ενδιαφέρωμαι, για καλιέργια σαλιγκαριού, διαθέτω 5 στρέμματα στις σέρρες ικανό χωράφι για παραγωγή λαχανικών ντομάτας κτλ. Κάποιες πληροφορίες για το ξεκήνιμα απο κάποιον πιο έμπειρο(απο εμένα) θα ήταν πολύτιμες.
ΑπάντησηΔιαγραφήEmail: gregoryfatass@gmail.com
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Γρηγόρης
poso pai h timh ana kilo?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα διαθέτω και εγω καποια στρεμματα στην περιοχη της Βοιωτιας. Θα το εκτιμουσα αν καποιος μπορει να με κατευθηνει, l_christos@hotmail.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω εκ των προταιρων
kalispera thelo na axolitho me tin ektrofi saligkarion kapios poy gnorizei as moy stilei ena mail i kapia eteria!!!eyxaristo!!marakigraf@gmail.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΚΛΠ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
ΑπάντησηΔιαγραφήExo stin diathesei mou 56 stremata sti Boreia Ellada (Mouries Kilkis), perifragmego me nero posimo (1,500 ltr/ora), ktirio 1500 m2 metra kleisto ftiagmeno apo panel, monada thermanseis me LPG(apo Shell-Hellas), reyma kai apo 100kwa genitria ktl ... an ginetai metratopei to yparxoun pou "einai" xaraktirismeno os monada ektrofei xelion (Eels) ... me endiaferi to parapano gia allagei
ΑπάντησηΔιαγραφήEmail: Skarakostas2011@yahoo.gr
Eyxaristo
σαν πολλοι να ενδιαφέρονται για τα σαλιγκάρια και ωραία τα λόγια που ακούγονται . Μήπως όμως είναι φούσκα όπως το χρηματηστίριο και μετά ψάχνεις να βρείς τις εταιρείες που σου εγγυώνται την σίγουρη πώληση; μήπως ;
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητηρια για το αρθρο σας και ενα μπάβο στους παραγωγούς που παρέχουν πληροφορίες που μπορουν να σε βοηθήσουν πραγματικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω μια έκταση μισου στρέμματος και θα ήθελα να δοκιμάσω να καλλιεργήσω σαλιγκάρια κλειστου τυπου ,να δω τα προβλήματα και αν όλα πανε καλά και τα καταφέρω να επεκταθω σε μεγαλυτερη έκταση.ΑΝ καποιος μπορει να με βοηθήσει με συμβουλές τοσο για την εγκατάσταση την καλλιέργεια και την αγορά και τα προβλήματα που παρουσιάζει η καλλιεργεια παρακαλω ας επικοινωνήσει μαζι μου στο email dimast.panos618@gmail.com
Ευχαριστω εκ των προτερων.
τι ρωτάτε όλοι ρε παιδιά?αφού σας έχουν γραμμένους...όταν θα σας χρειαστούν θα κάνουν πως ενδιαφέρονται
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς εκδότης και συγγραφέας στην agro-help.com θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να απαντήσουμε σε αυτούς που ρωτούν για τα σαλιγκάρια. Πρώτον γιατί η κατάσταση είναι πολύ ασταθής, τα ποσοστά αποτυχίας είναι μεγαλύτερα του 50%, η πολιτεία είναι στον κόσμο της και η τεχνογνωσία είναι φτωχή. Δεν θέλουμε να μπούμε σε μία αδιέξοδη διαδικασία, όποιος θέλει να καλλιεργήσει σαλιγκάρια θα το κάνει παίρνοντας ένα τρομερό ρίσκο. Εμείς θα τον βοηθήσουμε σε θέματα τεχνικά όπως μια ασθένεια, όχι να του βρούμε και αγοραστές. Επιστήμονες είμαστε όχι εξαγωγείς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΧΩ ΚΤΗΜΑ 4 ΠΕΡΙΟΥΠΟΥ ΣΤΡΕΜΑΤΩΝ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ;
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτη τη στιγμη γινονται σεμιναρια στην αμερικανικη γεωργικη σχολη θεσ/νικης.οποιος δεν προλαβει ξαναξεκινανε τον οκτωμβριο.επισης υπαρχουν και 3 βιβλια 2 απο ιταλους και ενα απο ελληνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήμια πολυ καλη μοναδα ειδα, είναι στη Χιο, και ειναι η παρακατω:
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.spirafarm.com
καλησπερα σε ολους!ενδιαφερομαι για παραγωγη σαλιγκαριων και ηθελα παρακαλω πολυ οποιος μπορει να με βοηθησει δινοντας μου πληροφοριες για το πως πρεπει να κινηθω!εχω 4 στρεμματα τα οποια τηρουν ολες τς προδιαγραφες για την παραγωγη κτλ.σ αυτο που χρειαζομαι βοηθεια ειναι στο που πρεπει να απευθυνθω για να προμηθευσω τα σαλιγκαρια και γενικα πληροφοριες οποιος μπορει να με βοηθησει θα το εκτιμουσα παρα πολυ!το e mail μου ειναι peterpanoulis@yahoo.gr ευχαριστω πολυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα σας.ειμε συταξιουχος και μαζι με ενα φιλο επεισης διαθετουμε 24 στρεματα στη λιμνη του μαραθωνα κοντα..εκει το εδαφος ηταν αμπελι..αλλου στην ιδια περιοχη ηταν μπαμιοχωραφα ξερικα χωματα αργυλωδη(βαρικα)εδδιαφερωμε για εκτροφη..που μπορω να βρω πιο πολλες πληροφορειες για τα χωματα αν κανουν επειδη εινε η λιμνη κοντα..αμα θελετε στειλτε μου μια απαντηση η εδω η στο yperionas_58@yahoo.gr.σας ευχαρηστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια απο της κατα την γνωμη μου καλυτερες εκτροφες σαλιγκαριων εχει στην περιοχη των καρδαμυλων της χιου το οποιο εχω αγορασει μετα απο αρκετα θετικα σχολια για την συγκεκριμενη εταιρια. Παρακατω ειναι και η διευθυνση του site για οποιον ενδιαφερομενο: http://www.saligkaria.com.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΟΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΟΣ. ΤΗΛ. 6978505481
ΑπάντησηΔιαγραφήThelo na matho an se xorfi pou giro tou exi ales kalier
ΑπάντησηΔιαγραφήgies opos rodakina i vam vaki pou rantizoun me diafora fitofarmaka ana diastimata mporo na kano ti dikia mou kiergia saligarion.
kalispera thelo kai ego na asxolitho me thn ektrofi saligarion kai thelo na matho an sto ektrofio pou prokito na ftiakso giro apo ayto exei kai ales kaliergies opos rodakina vammvakia kalampokia ta opia rantizonte stin analogi epoxitous. kata poso epireazoun ta fitofarmaka pou tha rixnoun ta gitonika ktimata sto diko mou ektrofio saligarion
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΛΕΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΙΣΤΟΠ.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΞΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΕΚΡΟΦΕΙΟ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΙΤΑΞΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑ ΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΟΥΛΕΑΕΙ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΤΑΒΕΡΝΕΣ,ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ
ηγηγηγηγη
ΔιαγραφήΚαλησπέρα..
ΔιαγραφήΒλέπω πως μερικοί έχουν πρόβλημα στο που θα πουλήσουν τα σαλιγκάρια τους
αν λοιπόν οποιοσδήποτε έχει ποσότητα σαλιγκαριών μικρή ή μεγάλη και θέλει να την πουλήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου στη διευθύνση: sali_gari@hotmail.com
για κλειστού τύπου εκτροφή η τεχνωγνοσία μόνο πόσο κοστίζει?
ΑπάντησηΔιαγραφήπαίζει ρόλο το μέγεθος? και πώς χρεώνουν ανα έτος?ανα επίσκεψη πώς?
πάντος για πληροφορίες εγκατάστασης εχω βρεί ένα καλό site .http://ektrofisaligarion.pblogs.gr/2012/10/kalos-hlthate-sto-blog-toy-saligkarioy.html#comments
Αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει:
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο νερό πρέπει να είναι από γεώτρηση ή τρεχούμενο στη περιοχή του εκτροφείου, ή μπορούμε να το μεταφέρουμε με βυτία και να το αποθηκεύουμε σε δεξαμενή και από 'κει μέσω σωληνώσεων να γίνετε η ύγρανση;
Σας ευχαριστώ.
Κυρίες και κύριοι,ζούμε στην Ελλάδα,μην το ξεχνάτε αυτό!!! Καταντήσαμε την πατρίδα μας χώρα της αρχιλαμογιάς!! Αν δεν κάνετε κάτι μόνοι σας μην περιμένετε από τους τυχάρπαστους δήθεν παλαιούς παραγωγούς που πουλάνε τεχνογνωσία και υλικά για να μας φτιάξουν όλους μας σαλιγκαροπαραγωγούς!! Ψάξτε πρώτα καλά μόνοι σας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον το αρθρο σας.. Και πολύ σωστή ενημέρωση..
Είμαι απο την επαρχία της θεσσαλονίκης (κοντά σε Γιαννιτσά-Αλεξάνδρεια)
Έχουμε στην οικογένεια μου 3 διαφορετικά είδη χωραφιών (αναφέρομαι στην σύσταση του εδάφους) με ικανοποιητικές (σύμφωνα με αυτά που διαβάζω σε διάφορες έρευνες) συνθήκες για την καλλιέργεια σαλιγκαριών.
Το θέμα είναι πως δεν γνωρίζω αν υπάρχουν απο το υπουργείο Γεωργίας επιδοτούμενα προγράμματα για νέους αγρότες που θέλουν να ασχοληθούν επι του θέματος και 2ον αν υπάρχει ν ανάλογη ζήτηση για την εκτροφή σαλιγκαριών..
Αν κάποιος είναι πρόθυμος και επιθυμεί να με ενημερώσει σχετικά με τις καλλιέργειες σαλιγκαριών παρακαλώ μην διστάσετε...
Επικοινωνήστε μεσω e-mail στο peribren@students.kastoria.teikoz.gr
Βάζουμε στην κορνίζα τα πτυχία μας και παλεύουμε να μείνουμε στην χώρα μας με τον 1 η με τον άλλο τρόπο... να δούμε που και αν θα καταλήξει κάπου όλο αυτό..