Το Υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου έκδωσε ένα άρθρο σχετικά με την κρυστάλλωση του μελιού. Σύμφωνα με το άρθρο του Χριστάκη Τοφαρή "Η κρυστάλλωση είναι μια φυσική ιδιότητα του μελιού. Ανάλογα με τη φυτική του προέλευση και τη χημική του σύνθεση το μέλι κρυσταλλώνει γρήγορα ή αργά. Η κρυστάλλωση δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα του μελιού." Αυτά και άλλα σχετικά με την κρυστάλλωση του μελιού αναφέρονται στο άρθρο, όπως η συγκέντρωση της γλυκόζης, οι πυρήνες συγκέντρωσης και οι κατάλληλες θερμοκρασίες διατήρησης του μελιού για να μην κρυσταλλώσει. Επίσης αναφορά γίνεται για την τεχνική που χρησιμοποιείται για την ρευστοποίηση του κρυσταλλωμένου μελιού.
Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ το σχετικό άρθρο "Η κρυστάλλωση του μελιού".
Δεν υπάρχουν σχόλια: