Δεν υπάρχει και πολύ δύσκολα θα υπάρξει στο μέλλον, πρόβλημα στην Ελλάδα από το βακτήριο που προκαλεί δηλητηριάσεις και θανάτους σε Γερμανία, Βρετανία και Σουηδία. Ωστόσο είναι μερικές διαδικασίες που πρέπει πάντα να ακολουθούμε για την προστασία μας από το κάθε παραμονέυων παθογόνο:
1)Πάντα πρέπει να λαμβάνουμε τα καθιερωμένα μέτρα προστασίας κατά την προετοιμασία των φαγητών, καθαρά σκεύη κτλ.
2)Πάντα πρέπει να ψήνουμε καλά τα φαγητά μας, ειδικά τα κρέατα και τα βραστά λαχανικά.
3)Πάντα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα τη φορά με μπόλικο σαπούνι.
4)Πάντα καθαρίζουμε τους πάγκους εργασίας με αποστειρωτικό, ειδικά μετά από μαγείρεμα κοτόπουλου κτλ.
5)Ξεφλουδίζουμε όλα τα φρούτα και λαχανικά που το απαιτούν, ενώ τα πλένουμε καλά πριν το ξεφλούδισμα.
Οδηγίες για καλλιεργητές:
Μπορεί το συγκεκριμένο βακτήριο να μην μας επηρεάζει αλλά και οι καλλιεργητές πρέπει να λαμβάνουν πάντα κάποια μέτρα.
1)Ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες φυτοπροστασίας των γεωπόνων.
2)Δεν κοπρίζουμε ποτέ τα λαχανικά μας με αμφιβόλου ποιότητας κοπριά, (ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ), η κοπριά μας πρέπει να είναι καλά χωνεμένη τουλάχιστον 2 χρόνια ενώ μετά την εφαρμογή κάνουμε και ενσωμάτωση.
3)Δεν ποτίζουμε τα λαχανικά με νερό που έχει πίεση (με το λάστιχο που λέμε) γιατί διασπείρομαι τα μικρόβια μαζί με το νερό επάνω στα φυτά.
4) Πάντα πριν και μετά τη συγκομιδή πλένουμε τα χέρια μας. Ποτέ δεν τρώμε άπλυτα προϊόντα.
Οι παραπάνω απλές οδηγίες αποσκοπούν στην ελάχιστη προστασία που μπορείται να παρέχεται στους εαυτούς σας και τους πελάτες σας.
Για οποιαδήποτε ερώτηση στείλτε μας ένα email.
Δεν υπάρχουν σχόλια: